Pannestekt lange med erter, poteter og sauce vierge
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Litt salt
Polkabete
1 stk
Grønne erter
250 g
Litt salt
Sjalottløk
1 stk
Gressløk
½–1 pakke
Tomat
2 stk
Saften av en halv sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
½ dl
Grovkvernet sort pepper
Langefilet
375 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sauce vierge betyr «jomfrusaus» og navnet kommer av bruken av jomfruolje (extra virgin olivenolje). Den skal også inneholde tomater, ferske urter og sitronsaft. Sausen eller den lune dressingen har opprinnelse fra Frankrike og ble laget først av kokken Michel Guérard på 1980-tallet. Har du korianderfrø, sherryeddik og basilikum på lur, passer det godt i sauce viergen.
Kok opp poteter i lettsaltet vann. Kok potetene møre, det tar omtrent 20–25 minutter. La de andre grønnsakene koke sammen med potetene mot slutten.
Skrell polkabetene og del de videre i båter. Finkutt sjalottløk og gressløk. Kutt tomat i små terninger. Skyll og tørk fiskestykkene, og krydre fisken med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne og ha i olje. Stek fisken i 3–4 minutter på en side og snu den. Smelt en klatt smør i pannen og øs det over fisken. Stek fisken på den andre siden i 3–4 minutter.
Kok polkabetene i 4–5 minutter sammmen med potetene. Tilsett ertene de siste 2 minuttene. Hell av vannet, ha grønnsakene tilbake i den tomme kjelen og dekk til med lokk.
Varm forsiktig opp olivenolje i en liten kjele og ha i sjalottløk og tomatterninger. Smak til med litt pepper og sitronsaft. Tilsett gressløken rett før servering. Server resten av sitronen ved siden av.
Server pannestekt lange med erter, polkabeter, kokte poteter og sauce vierge med gressløk ved siden av.
God middag!