Ovnsbakt steinbit med sprø pestotopping, grovknuste poteter og hjemmelaget urtesaus
Roede

Ovnsbakt steinbit

med sprø pestotopping, grovknuste poteter og hjemmelaget urtesaus
3.04 (110)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • margarin
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Poteter
350 g
Margarin
½ ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Basilikumpesto
½–1 pakke
(Egg, Melk)
Panering
40 g
Sitron
½ stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Steinbitfilet
300 g
(Fisk)
Sjalottløk
1 stk
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
591 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Flekksteinbiten er en flott matfisk! Med sin faste, hvite og litt mer kjøttaktige tekstur holder den seg fastere etter steking.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Bland sammen basilikumpestoen og paneringen i en skål. Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule) inn i blandingen. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skyll og tørk fisken.  
 Legg rødløken og brokkolien i en stor ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene og topp fiskestykkene med pestotoppingen. Bak steinbiten og grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter eller til fisken er gjennomstekt og toppingen er gylden og sprø.     
 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme og ha i 1 ss margarin. Stek sjalottløken blank i omtrent 2 minutter. Krydre med persilladen og pepper. Visp så inn 1 ss hvetemel og 2½ dl melk, og kok opp under omrøring. Skru ned til lav varme, og la småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til sausen med litt salt, pepper og sitronsaft.   
Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin og 1 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Topping: 1 ss Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal.
God middag!