Bacalao med fersk torsk og pitabrød

Bacalao med fersk torsk og pitabrød

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Poteter
300-400 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Grønn paprika
1 stk
Passata
1 flaske
Tomatpesto
1 pakke
(Egg, Laktose)
Sukker
1-2 ts
Grovkvernet sort pepper
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Extra virgin olivenolje
3 ss
Rød chili
½–1 stk
Fullkornspita
1 pakke
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bacalao har sin opprinnelse fra Portugal, og det sies at den kom til Kristiansund i begynnelsen 1800-tallet, via fiskeoppkjøper fra Baskerland i Spania. Ordet bacalao betyr rett og slett torsk, og fersk, usaltet torsk omtales som bacalhau fresco. I denne oppskriften har vi byttet ut klippfisk med fersk torsk, og denne bacalaooppskriften er tomatisert, som er mest kjent for oss her i Norge. Du må gjerne tilsette hele chilien med frø, men da må du være klar over at retten blir veldig sterk. på smak.

Varm opp ovnen til 200 grader, varmluft.
Sett over en kjele med vann til koking av poteter. Kutt potetene i skiver eller terninger og kok dem i 10 minutter. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Kutt løk i skiver, finhhakk hvitløk og chili. Skjær paprika i store terninger.
Varm opp en vid kjele med olje. Ha i løk og hvitløk. La det surre i 2–3 minutter, til løken er blank.
Tilsett paprika, passata, tomatpesto og fi. Tilpass mengden chiliflakes til de som skal spise den, det er bedre å ta litt for lite enn litt for mye. Smak til med sukker og kvernet sort pepper. La det hele småkoke i 10 minutter.
Kutt torsken i store terninger. Vend de kokte potetene inn med resten og legg fisketerningene på toppen, men trykk bitene litt ned i sausen. Sett på lokk og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter.
Stek pitabrødene i 3–4 minutter.
Hell godt med olivenolje over og strø grovkvernet pepper over like før servering. Server med pitabrød ved siden av.
God middag!