Torsk toppet med egg og persille, med brokkoli, kokte poteter og bechamelsaus
Glutenfri

Torsk toppet med egg og persille, med brokkoli, kokte poteter og bechamelsaus

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig. Det tradisjonelle tilbehøret løftes av bechamelsausen med smak av sennep og dill.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Egg
2 stk
(Egg)
Bladpersille
1 bunt
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
543 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også koke grønnsakene i potetvannet for å spare oppvask.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Krydre fisken med salt og pepper. Legg den i en smurt ildfast form og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og grovhakk eggene. Skyll og finhakk bladpersillen.
 Kutt brokkolien i buketter, skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i det lettsaltede vannet i omtrent 5 minutter, eller til de er møre. Ha brokkolien i kjelen når det gjenstår omtrent 2 minutter av koketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland inn kryddermiksen før servering.
 Topp den ovnsbakte torsken med eggene og persillen.
God middag!