Tomatrisotto med salsicciakarbonader, ruccola og Grana Padano
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Tomatrisotto med salsicciakarbonader, ruccola og Grana Padano

Salsicciakrydderet vårt består av fenikkelfrø, pepper, korianderfrø og muskattnøtt, og er et av våre mest populære kryddere. Disse karbonadene må du prøve!

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
cherrytomater
Cherrytomater
250 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
5 dl
Smør (Melk)
2 ss

Salsicciakarbonader

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Topping

ruccola
Ruccola
100 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 784 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne ut eddiken med litt hvitvin hvis du har det stående. Tilsett da hvitvinen når løken er blank, og la den koke inn før du tilsetter buljongen og vannet.

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
  2. Tomatrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern.
  3. Tomatrisotto, fortsettelse: Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i hvitløken, cherrytomatene, risottorisen og tomatpuréen, og stek videre i et par minutter. Tilsett 2 ss eddik, hønsebuljongen og 5 dl vann, litt etter litt, til risottoen har ønsket konsistens. Tilsett mer vann hvis den blir for tørr, og la risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Rør 2 ss smør og Grana Padano-osten inn i den ferdigkokte risottoen. Smak til med salt og pepper
  4. Salsicciakarbonader: Form salsicciadeigen til 4 karbonader. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i et par minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha karbonadene over i en ildfast form, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomstekte.
  5. Topping: Skyll ruccolaen, og server den til retten. Finriv Grana Padano-osten over risottoen ved servering.