Hvit pizza med skjørost fra Rørosmeieriet, urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
Vegetar

Hvit pizza med skjørost fra Rørosmeieriet

urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
3.77 (180)
Under 30 min
10 Ingredienser
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. En pizza litt utenom det vanlige, men veldig god!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Aromasopp
100 g
Grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Rødløk
½–1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik 15ml
½ pose
(Sulfitt)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
889 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje. 
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rør sammen urtedressingen og steinsoppestoen i en bolle.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek soppen og grønnkålen i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør urtedressingen og steinsoppestoen utover pizzabunnene. Smuldre skjørosten over pizzabunnene, og topp med grønnkålen, soppen og rødløken. Stek pizzaene i 10–12 minutter.  
Skyll og tørk salaten. Ha den i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik.
God middag!