20-30
Laktosefri
Vegetar
Tikka masala med tofu, fersk koriander og mangochutney
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- cashewnøtter,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Tikka masala
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Chiliflak
¼ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Lime
½ stk
Hvetemel (Hvete)
1 ts
Vann
1 dl
Tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Servering
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 823 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 107 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne chiliflakene ved siden av for å gjøre tikka masalaen mer barnevennlig.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Tikka masala: Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ts hvetemel i 1–2 minutter. Ha i gulroten, chiliflakene og tomatpuréen. Stek videre 1–2 minutter. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten. Ha i kokoskremen og 1 dl vann og gi det hele et oppkok. La tikka masalaen småkoke i omtrent 10 minutter.
- Tofu: Skjær tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter, til den har fått farge.
- Tikka masala, fortsettelse: Skyll limen i kaldt vann, og finriv litt av skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha den ferdigstekte tofuen i tikka masalaen, og smak til med saften fra limen, salt og pepper. Topp med limeskallet.
- Servering: Skyll og tørk korianderen. Plukk bladene av stilkene, og topp gryten med dem ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.