Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones
4.24 (879)
Under 20 min
7 Ingredienser
Denne saftige hamburgeren lages av salsicciakrydret kjøttdeig, en favoritt hos mange. Med knasende grønnsaker og sprø potetbåter er dette perfekt kosemat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Salsicciadeig
300 g
Rødløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 759 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag lettsyltet rødløk! Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og press over saften fra 1 lime. Bland det sammen i en skål, og la det stå på benken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Form salsicciadeigen til burgere. Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne og rødløken i 4–5 minutter på hver side, eller til hamburgerne er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel salaten og tomatskivene på et serveringsfat.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Fyll burgerbrødene med burgerne, rødløken, salaten, tomatskivene og chilimajonesen, og server potetbåtene til retten.
God middag!