Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat
Roede
Glutenfri

Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat

4.14 (429)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
200 g
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Timian
½–1 bunt
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Vann
3 dl
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
693 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Retten kan også lages som en gryterett, med potetmosen og salaten servert ved siden av. Du kan også henge det som er igjen av rosmarinen til tørk, og bruke det i matlagingen din senere.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og stangsellerien i terninger. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett buljongen, 3 dl vann og et par stilker av timianen. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Fordel kjøttsausen i en smurt ildfast form, og fordel potetmosen på toppen (se tips). Topp formen med den revne Grande Premium-osten og et par stilker av timianen. Skru på grillelementet på stekeovnen, og stek formen i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og smak til med litt saft fra sitronen, ½ ss olivenolje, salt og pepper. 
Den retten smaker kanskje enda bedre dagen etter, da har smakene satt seg. Ta vare på eventuelle middagsrester, og oppbevar dem i kjøleskapet. Varm maten opp igjen innen et par dager. 
350 g Salat: 50 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!