Roede
Glutenfri
Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat
4.14 (429)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
200 g
Stangselleri
1 stilk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Timian
½–1 bunt
Rustikk potetmos med timian
500 g
Revet Grande Premium
½ pakke
Olje
1 ts
Vann
3 dl
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 693 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Retten kan også lages som en gryterett, med potetmosen og salaten servert ved siden av. Du kan også henge det som er igjen av rosmarinen til tørk, og bruke det i matlagingen din senere.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og stangsellerien i terninger. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett buljongen, 3 dl vann og et par stilker av timianen. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fordel kjøttsausen i en smurt ildfast form, og fordel potetmosen på toppen (se tips). Topp formen med den revne Grande Premium-osten og et par stilker av timianen. Skru på grillelementet på stekeovnen, og stek formen i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og smak til med litt saft fra sitronen, ½ ss olivenolje, salt og pepper.
Den retten smaker kanskje enda bedre dagen etter, da har smakene satt seg. Ta vare på eventuelle middagsrester, og oppbevar dem i kjøleskapet. Varm maten opp igjen innen et par dager.
350 g Salat: 50 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!