Vegetar
Pastinakksuppe med persille og krispy ostekrutonger
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Denne suppen gjør seg godt i vintermørket. Smakfull pastinakk med spicy kikerter, sprø pastinakkchips, ostekrutonger og varme brød.
Denne suppen gjør seg godt i vintermørket. Smakfull pastinakk med spicy kikerter, sprø pastinakkchips, ostekrutonger og varme brød.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- vann
Pastinakker
1½ stk
Gul løk
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Matfløte
1 dl
Vann
4 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Rustikke multibrød
1 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Pastinakk
½ stk
Rustikke multibrød
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 589 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare tid, kan du tilberede alle multibrødene som anvist på pakken.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt pastinakkene i centimeterstore terninger. Skrell og kutt løken i båter. Fordel pastinakken og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
Kutt multibrødet i terninger. Fordel brødterningene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og Grande Premium-osten. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene utover den andre halvdelen av stekebrettet, og vend inn litt olje og chilikrydderet. Stek det hele i ovnen i 10–12 minutter. Rør litt i brødbitene og kikertene underveis i steketiden.
Bruk en potetskreller til å lage tynne strimler av pastinakken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pastinakkstrimlene i 1–2 minutter på hver side, til de er gylne. Ha pastinakkchipsene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir.
Kok opp 4 dl vann, grønnsaksbuljongen og 2 ss eddik i en kjele. Ha den ovnsbakte pastinakken og løken over i kjelen. Tilsett 1 dl av matfløten, og ta kjelen av varmen. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smakt til med salt og nykvernet pepper.
Tilbered det andre multibrødet som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp suppen med ostekrutongene, kikertene, pastinakkchipsene og persillen. Del multibrødet i to og server dem til retten.
God middag!