Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus

Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus

4.15 (513)
Under 35 min
6 Ingredienser
Kylling, appelsin og timian er en perfekt trio. Alle smakene fremhever hverandre, så dette blir en smaksfest i munnen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Honning
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Kremet appelsinsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
596 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt potetene i to hvis de er store.
Fordel gulrøttene utover den ene siden av en ildfast form. Fordel potetene og hvitløken utover den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Vend i tillegg honningen inn i gulrøttene. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte.  
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 7–9 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av kyllingens steketid, og øs smøret over kyllingen. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!