Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus
4.15 (513)
Under 35 min
6 Ingredienser
Kylling, appelsin og timian er en perfekt trio. Alle smakene fremhever hverandre, så dette blir en smaksfest i munnen.
Kylling, appelsin og timian er en perfekt trio. Alle smakene fremhever hverandre, så dette blir en smaksfest i munnen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Honning
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
Kremet appelsinsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 596 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt potetene i to hvis de er store.
Fordel gulrøttene utover den ene siden av en ildfast form. Fordel potetene og hvitløken utover den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Vend i tillegg honningen inn i gulrøttene. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 7–9 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av kyllingens steketid, og øs smøret over kyllingen. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!