Kylling tikka masala med raita og frisk agurk- og tomatsalat

Kylling tikka masala med raita og frisk agurk- og tomatsalat

4.26 (112)
Under 30 min
13 Ingredienser
Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og med den friske kachumbersalaten er dette en smaksrik og inspirerende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Basmatiris
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Sitron
½–1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Raita
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1397 kcal
Fett:
79 g
Karbohydrater:
116 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Skrell og finhakk hele løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i halvparten av løken, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten, og fres det hele raskt i pannen. Smak gjerne til med mer av pasten. Tilsett 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Ha i kremfløten, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.  
 Skyll resten av løken godt i kaldt vann, slik at den ikke blir så sterk. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, og vend inn chilien, korianderen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper. 
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Server raitaen til retten.
God middag!