Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- tørket timian
- vann
Chorizodeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
2 dl
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
1 bit
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Tørket timian
1–2 ts
Hakkede tomater
1 boks
Basmatiris
1 pakke
Vann
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Les nøye gjennom oppskriften og finn frem alle ingrediensene før du begynner å lage mat. Det kan lønne seg å tenke gjennom hvordan du vil gjøre det, kanskje har du en annen rekkefølge som passer bedre for deg.
Stek kjøttdeigen på høy varme i en stekepanne med olje. Stek den gjerne i to omganger. Ha den over i en kjele.
Finhakk rødløk. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær dem i terninger. Knus hvitløk med bredsiden av kniven på en skjærefjøl.
Ha buljong i kjelen med kjøttdeig, kok opp og la det stå og putre på lav varme. Ha litt mer olje i pannen du stekte kjøttdeigen i. Stek gulrot, sellerirot, løk, hvitløk og timian til løken er blank og gulroten og selleriroten har fått litt farge.
Ha grønnsaker og hakkede tomater over i kjelen og skru opp temperaturen. Gi det hele et oppkok og la det koke på medium til lav temperatur i 10–12 minutter. Husk å røre rundt innimellom så det ikke svir seg. Når gryta er ferdigkokt, smak til med salt, pepper og sukker.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Server kjøttdeiggryte med ris.
God middag!