Hjortefilet med jordskokkmos og viltsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kvaster rosmarin
1 stk
Salt
Smør
1 ss
Kjøttkakekrydder
¼ pakke
Sitron
¼ stk
Jordskokk
250 g
Smør
1 ss
Vann
½ dl
Salt
Saften av en halv sitron
¼ stk
Viltsaus
220 g
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kvaster rosmarin
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis man lar kjøttet hvile tilstrekkelig vil kjøttet nå ca 58 grader, som er fint for mørt viltkjøtt. Noen vil ha den nærmere 55 og andre såvidt over 60, men etter det mister kjøttet mye smak og saftighet.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kutt potetene i båter. Legg potetene og hel hvitløk på et stekebrett med bakepapir. Ha på en kvast med rosmarin, olje, salt og pepper. Stek potetene til de er møre, det tar omtrent 20-25 minutter.
Ta hjortefileten ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal steke det. Krydre med kjøttkakekrydder, salt og pepper, og varm opp en stekepanne med smør og la smøret frese fra seg. Legg i kjøttet med en kvast rosmarin og brun kjøttet godt på begge sider på middels varme. Ha kjøttet i en ildfast form. Hell over smøret med rosmarinkvasten. Klem over litt sitron, sett inn et steketermometer og sett kjøttet inn i ovnen sammen med potetene. Sett ned varmen til 125 grader. Stek hjortefileten til temperaturen når 54 grader. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i minst 15 minutter, snu på filetene underveis (se tips).
Vask og skrubb jordskokkene godt. Del dem i grove biter og stek dem gylne i en kjele med smør. Fyll på med vann så det står halvveis opp på jordskokkene. Legg på lokk og la vannet koke inn. Knus jordskokkene med gaffel og smak til med salt, pepper og en dråpe sitronsaft.
Hell sausen i en liten kjele og varm den opp under omrøring.
Skjær hjortefileten med skarp kniv i tynne skiver og ha gjerne en liten klype havsalt over kjøttet ved servering. Server hjortefilet med jordskokkmos og portvinssaus (eller viltsaus).
God middag!