Thaisuppe med kylling, grønnsaker og ris
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Jasminris
150 g
Litt salt
Kyllingfilet uten skinn
210 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Grønne bønner
Brokkoli
½ stk
Grønn paprika
½ stk
Rødløk
1 stk
Grønn currypaste
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kokosmelk
1 pakke
Soyasaus
1-2 ss
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en suppe som blir enda bedre om den lages dagen før og så får stå i kjøleskapet over natten. Har du litt fersk brød, server det gjerne ved siden av. Restetips: Har du ris til overs, da kan du lage rislapper til kvelds eller ta dem med deg i lunsjpakken dagen etter. I de fleste oppskrifter står det at du skal benytte risgrøt, men det går veldig fint å bare benytte kald ris, tilsette litt grovt mel eller hvetemel, litt sukker, melk og egg. Og vips så har du noe godt til kveldsmat.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Tørk av kyllingen med litt tørkepapir og del den i strimler.
Skrell hvitløk, ingefær og gulrot. Skyll aspargesbønner og skjær bort tuppene. Skyll og del brokkoli i buketter, paprika i strimler. Skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk, riv ingefær fint på ett rivjern eller finhakk den og skjær gulrøtter i tynne staver.
Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk, hvitløk, ingefær og curry paste i oljen i 1-2 minutter.
Tilsett buljong utrørt i vann, kokosmelk, soyasaus, kyllingstrimler og grønnsaker. Kok opp og la suppen småkoke på svak varme i 7 - 10 minutter. Det skal være litt tyggemotstand. Smak til med limesaft og evt. mer soyasaus om nødvendig.
Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk bladene.
Server thaisuppe med kylling, grønnsaker med ett dryss av koriander på toppen.
God middag!