Thaisuppe med kylling, grønnsaker og ris

Thaisuppe med kylling, grønnsaker og ris

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Jasminris
    150 g
    Litt salt
    Kyllingfilet uten skinn
    210 g
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Ingefær
    1 bit
    Gulrot
    1 stk
    Grønne bønner
    Brokkoli
    ½ stk
    Grønn paprika
    ½ stk
    Rødløk
    1 stk
    Grønn currypaste
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Vann
    3 dl
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Kokosmelk
    1 pakke
    Soyasaus
    1-2 ss
    Lime
    ½ stk
    Koriander
    ½ bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dette er en suppe som blir enda bedre om den lages dagen før og så får stå i kjøleskapet over natten. Har du litt fersk brød, server det gjerne ved siden av. Restetips: Har du ris til overs, da kan du lage rislapper til kvelds eller ta dem med deg i lunsjpakken dagen etter. I de fleste oppskrifter står det at du skal benytte risgrøt, men det går veldig fint å bare benytte kald ris, tilsette litt grovt mel eller hvetemel, litt sukker, melk og egg. Og vips så har du noe godt til kveldsmat.

    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Tørk av kyllingen med litt tørkepapir og del den i strimler.
    Skrell hvitløk, ingefær og gulrot. Skyll aspargesbønner og skjær bort tuppene. Skyll og del brokkoli i buketter, paprika i strimler. Skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk, riv ingefær fint på ett rivjern eller finhakk den og skjær gulrøtter i tynne staver.
    Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk, hvitløk, ingefær og curry paste i oljen i 1-2 minutter.
    Tilsett buljong utrørt i vann, kokosmelk, soyasaus, kyllingstrimler og grønnsaker. Kok opp og la suppen småkoke på svak varme i 7 - 10 minutter. Det skal være litt tyggemotstand. Smak til med limesaft og evt. mer soyasaus om nødvendig.
    Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk bladene.
    Server thaisuppe med kylling, grønnsaker med ett dryss av koriander på toppen.
    God middag!