Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Borte-hjemmelaget potet- og purreløksuppe
1 pose
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Baconterninger
1 pakke
Blomkål
½ stk
Purre
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne krutonger av langbrødene. Smelt godt med smør i en kjele, tilsett tørt krydder som timian, rosmarin eller provencekrydder, og stek terninger av langbrødene på lav varme. La dem ligge litt på et kjøkkenpapir før servering.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Varm opp en stekepanne, og tilsett olje og baconterninger. La bacon og olje varmes opp samtidig, da blir det enklere å få baconet sprøtt. Det tar omtrent 15 minutter på medium lav varme.
Kutt blomkål i små terninger. Snitt purre på langs, vask den godt og kutt den i tynne skiver.
Ha suppen i en kjele og varm den opp under omrøring. Når suppen er varm og baconet sprøtt, tilsett purre og blomkål i stekepannen sammen med baconet og la det steke videre i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Når det gjenstår 4–5 minutter før servering, stek langbrødene i ovnen til de er gjennomvarme.
Server potet- og purreløksuppe med bacon, purre og blomkål, og langbrød ved siden av.
God middag!