Fiskekaker med dillknuste poteter og pepperrotsaus

Fiskekaker med dillknuste poteter og pepperrotsaus

4.08 (177)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Smør
2-3 ss
Dill
½–1 pakke
Salt
Fiskekaker
1 pakke
(Fisk, Selleri, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Gulrøtter
½ pakke
Spinat
1 pakke
Pepperrotdressing
1 beger
(Sulfitt, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Her kan du lage en potetmos om du heller ønsker det. Skrell potetene og kok dem møre. Hell av vannet og knus potetene med en stamper eller visp. Rør inn melk og smør til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og hakket dill.

Skyll potetene så du får bort eventuelle jordrester. Kok potetene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter (se tips).
Finhakk dill. Kutt rødløk i båter, skrell gulrøtter og kutt dem i tynne strimler.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek fiskekakene til de er gjennomvarme. Legg dem i en ildfast form og dekk dem med aluminiumfolie, så holder de seg varme frem til servering.
Varm opp stekepannen på nytt og ha i litt ny olje. Ha rødløk i pannen og la den surre til den er blank. Tilsett gulrøtter og la det surre med i ett minutt. Tilsett så spinaten. La det hele steke til spinaten har falt lett sammen. Ha på smør og smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene og knus potetene lett med en øse eller sleiv. Rør inn smør og hakket dill. Smak til med salt og pepper.
Server fiskekaker med knuste poteter, grønnsaker og pepperrotdressing.
God middag!