Torsk med dampede gulrøtter, grovknuste poteter og nøttesmør

Torsk med dampede gulrøtter, grovknuste poteter og nøttesmør

4.43 (90)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • hvetemel
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
400 g
Extra virgin olivenolje eller smør
2-3 ss
Salt
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Soyasaus
1 ss
Gulrøtter
1 pakke
Smør
1 ss
Salt
Torskefilet
1 pakke
(Fisk)
Salt
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Sitron
½-1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem i stekepannen med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over hakket persille rett før servering.

Skyll potetene godt og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha kryddersmøret i en kjele og sett det til å koke. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør i det med jevne mellomrom så det ikke brenner seg eller setter seg i bunnen.
Finhakk sjalottløk og knus hvitløk.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Ha gulrotstavene i en vid kjele og hell på vann så det akkurat dekker. Ha smør i kjelen og krydre forsiktig med salt og pepper. Legg på lokk og kok opp. La gulrøttene koke til de er møre. Det tar omtrent 5–6 minutter. Hell av vannet (se tips).
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel. Stek den i en stekepanne med smør ved middels pluss til høy temperatur til den er gyllen. Fisken trenger omtrent 4–5 minutter på hver side, avhengig av temperaturen i pannen og tykkelsen på stykkene. Klem over sitronsaft rett før servering.
Når fisken og grønnsakene er ferdige, varm opp smøret igjen og bland inn sjalottløk, hvitløk og soyasaus. Knus potetene lett med en stamper eller visp. Smak til med salt og pepper.
Server stekt torsk med gulrøtter, grovknuste poteter og nøttesmør.
God middag!