Kyllingfrikadeller med makaronistuing og glaserte gulrøtter

Kyllingfrikadeller med makaronistuing og glaserte gulrøtter

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Honning
  • malt muskatnøtt (kan sløyfes)
  • melk
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Makaroni
100-200 g
(Gluten)
Bechamelsaus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Melk
1 dl
Malt muskatnøtt (kan sløyfes)
¼ ts
Gulrøtter
1 pakke
Smør
1 ss
Honning
1 ss
Sitron
½ stk
Kyllingfrikadeller
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Brun saus
2 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp to kjeler med vann, en til makaroni og en til gulrøtter.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Kok gulrøttene til de er møre, omtrent 6–8 minutter. Hell av vannet og ha gulrøttene tilbake i kjelen. Ha på smør, honning og revet skall av en halv sitron. La det hele surre i kjelen til smør og honning sitter godt rundt gulrøttene.
Tilpass mengden makaroni til din familie. Kok makaronien i 6–8 minutter. Hell av vannet og ha makaronien tilbake i kjelen. Ha på bechamelsaus og kok opp under omrøring. Tilsett melk om du ønsker en tynnere stuing. Smak til med muskatnøtt om du ønsker det.
Varm opp en stekepanne med olje og stek kyllingfrikadellene i 4–5 minutter. Ha på brun saus, kok opp og la det trekke til frikadellene er gjennomvarme. Om sausen skulle bli for tykk, kan du tilpasse tykkelsen med litt vann. Du kan også servere sausen ved siden av om du heller skulle ønske det.
Server kyllingfrikadeller med makaronistuing og glaserte gulrøtter.
God middag!