Mørkokt svin i steinsoppsaus med røstipoteter

Mørkokt svin i steinsoppsaus med røstipoteter

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • solsikke-/rapsolje eller smør
Liste
Liste
Bilder
Mørkokt svinekjake
350 g
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje eller smør
1 ss
Salt
Gressløk
½ pakke
Bakepotet
2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Gulrot
2 stk
Purreløk
1 stk
Litt salt
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er viktig å presse ut som mye som mulig av væsken fra potetene. Da holder de bedre sammen. Røstien kan stekes som en stor potetkake. Stek den ferdig i stekeovn og del den i mindre stykker ved servering.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skrell bakepotetene. Riv dem på et rivjern og ha dem over i en miksebolle. Press ut så mye som mulig av væsken og hell den av. Finhakk sjalottløk og vend den inn sammen med salt og pepper.
Forvarm en stekepanne og ha i olje. Form potetkaker med hendene, legg dem i stekepannen og trykk dem litt flate. Stek røstiene gylne på begge sider. Ha også litt smør i stekepannen underveis. Legg røstiene over på et stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ha kjøtt med kraft i en kjele og vend inn steinsoppsaus. Kok opp og la det småkoke i omtrent 10 minutter.
Skrell gulrot og skyll purreløk. Kutt grønnsakene i skiver. Kok grønnsakene i 4–5 minutter og hell av vannet. Vend inn litt smør.
Skyll og tørk gressløken. Finhakk den og strø over retten ved servering.
Server mørkokt svin i steinsoppsaus med røstipoteter og kokte grønnsaker.
God middag!