Ovnsbakt lange med kalkunbacon og romanesco
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Kalkunbacon
150 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Romanesco
½–1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Langefilet
375 g
Smør
2 ss
Salt
Sitron
½-1 stk
Urtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag er romanescoen din oppgave. Del romanescoen i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter. (ps: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak da vel.) del resten i små buketter.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar 20–25 minutter.
Kutt romanesco i små buketter og gulrøtter i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og ha i kalkunbacon. Stek baconet i 3–4 minutter før du har i romanesco og gulrøtter. Når baconet er sprøtt og romanesco og gulrøtter møre, er det ferdig.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den forsiktig med papir og legg den i en ildfast form. Fordel over smør og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Smak til med sitronsaft.
Varm opp sausen i en liten kjele. Rør om underveis.
Server ovnsbakt lange med poteter, romanesco, gulrøtter, kalkunbacon og urtesaus.
Har du sett denne fantastiske grønnsaken før? Romanesco er en grønnsak i kål familien og er en krysning av blomkål og brokkoli. Er den ikke fin? Ser du at hver liten bukett ligner på den hele romanescoen? I geometrien kalles dette for en fraktal. Det betyr at den har samme struktur og mønster uansett størrelse. Men den er ikke bare fascinerende å se på. Den inneholde også vitamin-K. dette vitaminet hjelper blodet til å stivne og lage skorpe når du har slått deg og fått skrubbsår på knærne.
God middag!