Kyllingcurry med kokosmelk og basmatiris

Kyllingcurry med kokosmelk og basmatiris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. soyasaus
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Basmatiris
    125 g
    Revet ingefær
    1–2 ts
    Løk
    ½ stk
    Indisk curry paste
    ½–1 ts
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Vann
    1 dl
    Kokosmelk
    1 pakke
    Kyllingfilet med skinn
    1 pakke
    Rød paprika
    1 stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Lime
    ½ stk
    Evt. soyasaus
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Currypasten har litt sting, så start med litt og smak til etterhvert. Ristede sesamfrø, solsikkefrø, gresskar, peanøtter eller cashewnøtter gir god smak på denne retten. Restetips: Har du rester igjen etter middagene, bland sammen grønnsaker og det du måtte ha av kjøtt eller kylling eller fisk og lag en pai fylt av gode smaker.

    Kok ris etter anvisning på pakken
    Finhakk eller riv ingefær og finhakk løk.
    Stek ingefær og løk sammen med en teskje currypaste i en kjele med olje på medium høy varme i ca. 1 minutt (se tips). Tilsett vann og kokosmelk. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i 5–10 minutter.
    Del kyllingfiletene i biter. Del paprika i strimler og brokkoli i mindre buketter. Tilsett kylling, paprika og brokkoli til gryta og la det hele småkoke i 5–7 minutter. Rør underveis.
    Smak til med limesaft og eventuelt soyasaus.
    Server kyllingcurry med kokosmelk og basmatiris.
    God middag!