Kyllingcurry med kokosmelk og basmatiris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. soyasaus
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
125 g
Revet ingefær
1–2 ts
Løk
½ stk
Indisk curry paste
½–1 ts
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vann
1 dl
Kokosmelk
1 pakke
Kyllingfilet med skinn
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
½ stk
Lime
½ stk
Evt. soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten har litt sting, så start med litt og smak til etterhvert. Ristede sesamfrø, solsikkefrø, gresskar, peanøtter eller cashewnøtter gir god smak på denne retten. Restetips: Har du rester igjen etter middagene, bland sammen grønnsaker og det du måtte ha av kjøtt eller kylling eller fisk og lag en pai fylt av gode smaker.
Kok ris etter anvisning på pakken
Finhakk eller riv ingefær og finhakk løk.
Stek ingefær og løk sammen med en teskje currypaste i en kjele med olje på medium høy varme i ca. 1 minutt (se tips). Tilsett vann og kokosmelk. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i 5–10 minutter.
Del kyllingfiletene i biter. Del paprika i strimler og brokkoli i mindre buketter. Tilsett kylling, paprika og brokkoli til gryta og la det hele småkoke i 5–7 minutter. Rør underveis.
Smak til med limesaft og eventuelt soyasaus.
Server kyllingcurry med kokosmelk og basmatiris.
God middag!