Krydderstekt laks med asiatisk nudelsalat

Krydderstekt laks med asiatisk nudelsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
Risnudler
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Brokkoli
½ stk
Salt
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Lime
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne grønnsakene i et par minutter om du ønsker å spise dette som en wok. Kok bare så mye nudler du tror du spiser. Hvis du har nudler til overs, tilsett dem i en salat eller suppe, det smaker kjempegodt!

Sett over en stor kjele med vann. Når vannet koker, legg i nudlene og la dem koke i ca. 4 minutter. Hell av vannet i et dørslag og kjøl ned nudlene i rennende kaldt vann. La nudlene renne av seg (se tips).
Skrell og del sjalottløk og gulrot i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter. Kutt paprika i strimler. Bland sammen grønnsaker og nudler på et stort fat eller i en bolle (se tips). Finhakk koriander og hvitløk.
Ha salt og pepper på laksen. Stek fisken i en middels varm stekepanne med olje. Stek den i 3–4 minutter på den ene siden og 2–3 minutter på den andre siden. Smelt smør i pannen, tilsett limesaft, hvitløk og soyasaus. Øs blandingen noen ganger over fisken med en skje. Fisken skal bli gjennomvarm og få en lett rosa kjerne. Ønsker du ikke en rosa kjerne, lar du fisken trekke noen minutter ekstra. Stekesjyen passer godt til saus.
Server laks med nudelsalat. Dryss finhakket koriander over ved servering.
God middag!