Lyr med gressløkpoteter og kremet fiskesaus med sitron
4.26 (90)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Gulrøtter
½ pakke
Gressløk
½ pakke
Smør
1 ss
Salt
Løk
1 stk
Smør
1 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Lyrfilet
375 g
Salt
Hvetemel
2 ss
Smør
1 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en sitron, press litt av saften over rett ved servering.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt løk i centimertertykke skiver. Finn frem en stekepanne eller gryte med lokk og ha i smør og olje. Når det freser i pannen, ha i løkskivene og legg på lokket. Stek løken på høy varme i 3–5 minutter, og vend om på den 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
Finhakk gressløk. Skrell gulrøttene, del dem i staver og kok dem sammen med potetene de siste 10 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og ha over den finhakkede gressløken, smør, salt og pepper. Vend det forsiktig sammen og ha på et lokk frem til du skal servere.
Del fisken i serveringsstykker og krydre stykkene med salt og pepper. Ha hvetemel i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melet.
Varm opp smør i en stekepanne. Når det freser, tilsett olje og la den bli varm. Legg den panerte fisken i stekepannen, skru ned til middels varme og stek fisken gyllen på begge sider. Det tar omtrent 6–8 minutter. Ha løken tilbake i pannen så den blir varm til servering.
Varm forsiktig opp sausen i en kjele.
Server lyr med hvit saus og gressløkpoteter.
God middag!