Roede
Glutenfri
Helstekt indrefilet av svin
med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og paprikasausNy oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Nyt denne saftige indrefileten av svin på en helt vanlig hverdag. Villris og rotgrønnsaker setter prikken over i'en på denne velsmakende middagen.
Nyt denne saftige indrefileten av svin på en helt vanlig hverdag. Villris og rotgrønnsaker setter prikken over i'en på denne velsmakende middagen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulbete
1 stk
Sellerirot
300 g
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Marinert indrefilet av svin
300 g
Olje
1 ss
Villrisblanding
125 g
Paprikasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 679 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbete gir fra seg mye farge, så bruk gjerne hansker og et kjøkkenforkle slik at du unngår søl. Sett et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen er omtrent 64 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulbeten, selleriroten og rødbeten i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form, eller i formen med grønnsakene. Stek kjøttet i ovnen i 14–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver før servering.
Tilbered risen som anvist på pakken. Hell av eventuell overflødig væske. Dekk kjelen med lokk frem til servering.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Kjøtt: 125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 180 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!