Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og papriksaus
Roede
Glutenfri

Helstekt indrefilet av svin

med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og paprikasaus
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Nyt denne saftige indrefileten av svin på en helt vanlig hverdag. Villris og rotgrønnsaker setter prikken over i'en på denne velsmakende middagen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gulbete
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Marinert indrefilet av svin
300 g
Olje
1 ss
Villrisblanding
125 g
Paprikasaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
679 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbete gir fra seg mye farge, så bruk gjerne hansker og et kjøkkenforkle slik at du unngår søl. Sett et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen er omtrent 64 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulbeten, selleriroten og rødbeten i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
 Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form, eller i formen med grønnsakene. Stek kjøttet i ovnen i 14–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver før servering.
 Tilbered risen som anvist på pakken. Hell av eventuell overflødig væske. Dekk kjelen med lokk frem til servering.
 Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Kjøtt: 125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 180 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!