Krydderbakt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette
20-30
Roede
Glutenfri

Krydderbakt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette

Saftig laks med kryddermiks, lettkokte grønnsaker og syrlig balsamicodressing er en klassisk Roedefavoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • margarin

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Krydderbakt laks

rødløk
Rødløk
1 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss

Kokte grønnsaker

nepe
Nepe
1 stk
asparges
Asparges
100 g

Servering

balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 622 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannestek laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt olje. Den nederste 2–3 cm delen av aspargesen er trevlete og ikke så god. Fjern den før du koker grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en kjele. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Krydderbakt laks: Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg rødløken og fisken i en ildfast form, og krydre med kryddermiksen. Topp med 1 ss margarin, og stek det hele i ovnen i omtrent 8–10 minutter (se tips).  
  4. Kokte grønnsaker: Skyll og kutt nepen i båter. Kutt vekk bunnene på aspargesene. Kok nepen i vannet fra steg 1 i omtrent 4 minutter. Ha i aspargesene når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Hell av vannet. 
  5. Servering: Server balsamicovinaigretten til retten.  
  1. Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Vinaigrette: ½ ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).