Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje eller smør
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Gulrot
1 stk
Løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kjøttdeig
200 g
Urtemiks
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Salt
Sukker
Spagetti
150-250 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Ruccola
50 g
Grana Padano
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne sausen må gjerne koke lengre eller lages klar dagen før, da vil smakene komme bedre frem. Tilsett en skvett rødvin, litt tomatpuré eller et par laurbærblad om du har. En teskje sukker vil balansere ut bitterhet fra tomatene. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten! Restetips: Denne tomatsaussen egner seg ypperlig å fryse ned om det blir litt til overs, sausen passer godt til både kjøttboller og på pizzaen som pizzasaus. Har du for mye pasta kan du tilsette den i en salat.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Skrell og del gulrot i små terninger. Finhakk løk og hvitløk.
Ha olje i en middels varm stekepanne og stek hvitløk og løk til løken blir blank. Ha løken over i en liten bolle og sett den til side. Ha litt mer olje i samme stekepanne og brun kjøttdeigen. Det er viktig at stekepannen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir kjøttet kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe.
Tilsett løk, urtemiks og gulrot og bland det godt sammen. Ha deretter i moste tomater. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar 8–9 minutter. Juster mengden pasta til hvor mye du spiser. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje eller smør.
Skyll og tørk ruccola.
Server pasta bolognese med revet grana padano og ruccolasalat på toppen. Ha gjerne litt god olivenolje og nykvernet pepper på.
God middag!