Hjemmelaget kyllingfrikassé med gulrot og purreløk
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Grønnsakskraft fra kjelen
- hvetemel
- Litt salt
- margarin
- salt
Poteter
400 g
Litt salt
Purreløk
½ stk
Gulrøtter
1 pakke
Stangselleri
½ pakke
Løk
1 stk
Grønnsakskraft fra kjelen
4 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Margarin
1 ss
Karri
½–1 pakke
Hvetemel
1 ss
Salt
Skivet kyllingfilet
350 g
Dill
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask purren grundig, det samler seg lett jord mellom lagene. Om du ikke skulle tåle mel kan du bruke 1–2 ss maisenna.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med 2 liter vann til grønnsakene.
Skyll purren og kutt den i ringer (se tips). Skrell gulrot og kutt dem i terninger eller jevnstore skiver. Kutt løk og selleri i skiver. Del kyllingen i mindre biter.
Kok purre, stangselleri og løk i kjelen med vann i 10 minutter. Ta ut grønnsakene og legg dem til side. Ta vare på 5–6 dl av grønnsakskraften i et litermål og rør inn hønsebuljongen. Smelt margarin i en kjele og ha i karri. La det frese så vidt, og rør inn mel. Spe med kraften fra grønnsakene og rør til du har en klumpfri saus mellom hver gang du sper med ny kraft. La sausen småkoke i 5 minutter. Rør underveis.
Ha kylling og grønnsaker i kjelen med saus. La det småkoke i 4-5 minutter.
La frikasséen bli gjennomvarm og grønnsakene møre. Smak til med litt salt og pepper. Skyll dillen, rist av vannet og grovhakk den.
Server kyllingfrikassé med dill på toppen og kokte poteter ved siden av.
God middag!