Donburi med ponzubakt laksefilet, ingefærsyltet agurk og avokado
Laktosefri

Donburi med ponzubakt laksefilet, ingefærsyltet agurk og avokado

4.35 (106)
Under 30 min
9 Ingredienser
“Donburi“ betyr skål eller bowl på japansk og består av en bolle med ris med forskjellige toppinger!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • eddik 7 %
  • soyasaus
  • salt
Risottoris
150 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
3 dl
Ingefær
½ bit
Agurk
½ stk
Vann
1 ss
Eddik 7 %
½ ss
Sukker
1 ss
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Avokado
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1006 kcal
  • Fett: 58 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan pannestekes for ekstra smak, eller serveres råmarinert hvis du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Skyll risen i kaldt vann, til vannet blir klart. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt i en skål. Ha risen og 3 dl vann i en kjele og kok opp. Ha på et lokk, og kok risen videre på lav varme i 12 minutter, eller til risen er ferdig.  
Skrell og finhakk ingefæren. Bland sammen 1 ss vann, ½ ss eddik og 1 ss sukker i en skål. Skyll agurken, og kutt den på langs i lange bånd med en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Vend ingefæren og agurken sammen med marinaden og la det marinere frem til servering.   
Ha aiolien i en skål, og smak til med 1 ss soyasaus.  
Ha fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Ha ponzusausen over fisken, og bak den i ovnen i omtrent 8 minutter.
Del avokadoen på langs og fjern steinen. Ta ut kjøttet med en skje, og kutt avokadokjøttet i terninger.  
 La risen dampe fra seg i 1 minutt, og vend forsiktig inn marinaden.  
Fordel den marinerte risen i skåler og ha agurken, fisken, rødkålen og avokadoen over. Topp med soyamajonesen og sesamfrøene, og nyt!   
God middag!