Glutenfri
Laktosefri
Vegetar
Blomkåltaco
med reddiker, kikerter og mangosalsaNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
En nydelig vri på den tradisjonelle tacoen. Ovnsbakt blomkål får en nydelig konsistens, og den syltede rødløken løfter retten til nye høyder.
En nydelig vri på den tradisjonelle tacoen. Ovnsbakt blomkål får en nydelig konsistens, og den syltede rødløken løfter retten til nye høyder.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- olje
- salt
- sukker
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
2 ts
Blomkål
1 stk
Reddiker
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Three spice
½ pakke
Maistortillaer
10 stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 516 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 88 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med avokado, nøtter eller annet tilbehør du liker. Kun fantasien setter grenser!
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løkskivene i en serveringsskål, og ha i saften fra halve limen og litt salt. Rør godt om, og la løken stå frem til servering. Rør om av og til.
Del blomkålen i små buketter. Skyll reddikene, og kutt dem i to. Hell laken av kikertene, og skyll dem.
Fordel blomkålbukettene og kikertene utover på den ene siden av et stekebrett. Vend inn tacokrydderet og litt olje og salt. Fordel reddikene på den andre siden av brettet, og krydre med litt olje og salt. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10–12 minutter.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Finhakk chilien og korianderen. Bland mangoterningene, chilien og korianderen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og saft fra resten av limen.
Fyll maistortillaene med grønnsakene, og topp med mangosalsa.
God middag!