Timianstekt svinenakke med pepperoni, bakte grønnsaker og urtesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Svinenakke i skiver
200 g
Timian og bladpersille
½ pakke
Pepperoni
70 g
Rød paprika
½ stk
Squash
½ stk
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Salt
Kinesisk hvitløk
1/3 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Jasminris
1 pakke
Salt
Urtesaus
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg en kvast timian og et knust hvitløksfedd i stekepannen når du steker svinenakkestykket, det tilfører god smak!
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skyll paprika, squash og brokkoli. Skrell gulrot og hvitløk. Del paprikaen i to og ta ut frøene. Skjær paprika og squash i biter, brokkoli i små buketter og gulrot i staver. Finhakk hvitløk og vend inn sammen med olje inn i grønnsakene. Skjær pepperonien i små biter.
Varm opp stekepannen til sterk varme og ha i olje. Ha timian, salt og pepper på svinenakken, og brun den i 3 minutter på hver side. Tilsett en desiliter vann i stekepannen og kok ut kraften.
Legg svinenakken og kraften i den ildfaste formen. Strø over pepperonibiter og eventuelt litt mer finhakket timian. Legg over lokk eller aluminiumsfolie og la stå i ovnen i omtrent 15 minutter.
Etter 15 minutter, legg alle grønnsakene sammen med kjøttet i en ildfast form. La grønnsaker og kjøtt stå uten lokk i omtrent 10 minutter til grønnsakene er møre.
Varm opp urtesausen i en liten kjele.
Server timianstekt svinenakke med pepperoni, bakte grønnsaker, urtesaus og ris. Strø gjerne litt timian over om du har noe igjen.
God middag!