Fish & chips med ertepuré og revet gulrot
4.19 (210)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Melk/fløte
- pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Potetkrydder
1 pakke
Panert torsk
1 pakke
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
Melk/fløte
½ dl
Pepper
Gulrøtter
½ pakke
Sitron
½-1 stk
Remulade
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tradisjonelt serveres fish & chips med malteddik. Dette er det ikke så mange som har hjemme, men du kan servere med vin- eller eplecidereddik.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i båter og ha dem på et stekebrett med bakepapir. Bland inn olje, salt og pepper. Samle potetene på den ene siden av brettet slik at det er plass til fisken på den andre siden etterpå. Sett brettet i ovnen og stek potetene i 10 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og legg fisken på den andre halvdelen av stekebrettet. Sett brettet tilbake i ovnen og stek poteter og fisk til alt er gyllent og sprøtt. Det tar omtrent 15 minutter. Ha potetkrydderet på potetene når de er ferdig stekt.
Ha ertene i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp og la det koke i 1–2 minutter. Hell av vannet og tilsett smør og melk eller fløte. Kjør ertene sammen med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Smak til med pepper.
Skrell og riv gulrøtter. Smak til med sitronsaft.
Server fish & chips med potetbåter, ertepuré, revet gulrot og remulade.
God middag!