Indisk kylling med grønne bønner og spinat
4.06 (180)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler
Basisvarer:
- Salt
- smør
- vann
Basmatiris
1 pakke
Vann
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salt
Kyllingfilet uten skinn
420 g
Smør
3 ss
Løk
½ stk
Kormapaste
1 glass
Kokosmelk
2 dl
Vann
2 dl
Grønne bønner
1 pakke
Spinat
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du synes gryten er litt sterk, server den med naturell yoghurt ved siden av. Yoghurten nøytraliserer litt av det sterke. Server gjerne butter chicken med nanbrød.
Kok ris etter anvisning på pakken. Ha tyrkisk krydder i kokevannet.
Kutt kyllingen i biter. Hakk løken og kutt endene av de grønne bønnene. Del bønnene i to og skyll spinaten.
Varm opp en vid kjele med smør, og brun kyllingen. Tilsett løken og la det surre videre til den er blank. Tilsett kormapaste (NB! Denne pasten inneholder nøtter). Start med et halvt glass og tilpass styrken til din familie underveis i kokingen. Ha i kokosmelk. La det hele koke i omtrent 10 minutter.
Tilsett bønner og spinat i gryta når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Eventuelt kan du koke dem for seg selv i lettsaltet vann.
Server indisk kyllinggryte med grønne bønner, spinat og krydderris.
God middag!