Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- oregano eller basilikum
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Salsicciadeig
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Gul løk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
1 bit
Tomatpuré
½-1 pakke
Vann
3 dl
Oksebuljong
1 pakke
Salt
Sukker
1 ts
Oregano eller basilikum
1 ts
Potetmos
1 pakke
Revet ost
1 pakke
Strimlet kålsalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Balsamicoeddik
½ ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker å spare tid, kan du servere kjøttsaus, potetmos og salat hver for seg. Bland gjerne inn revet ost i potetmosen før servering.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Hakk løk og chili. Skrell og riv gulrot og sellerirot på den grove delen av et rivjern.
Varm opp en kjele med olje og brun kjøttdeigen. Tilsett løk, ønsket mengde chili, gulrot og sellerirot, og la det surre i 2–3 minutter. Ha på tomatpuré, vann og oksebuljong. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og basilikum eller oregano.
Ha kjøttsausen over i en ildfast form. Fordel potetmosen over og dryss over ost. Stek formen i ovnen til potetmosen er varm og osten gyllen. Det tar omtrent 10 minutter.
Kutt tomat i båter og ha den i en bolle sammen med kålsalaten. Vend inn olivenolje og balsamico.
Server kjøttdeig- og potetform med grønn salat.
God middag!