Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk
Basisvarer:
- Evt. smør
- salt
Torskefilet
200 g
Gulrot
1 stk
Vårløk
1/3 pakke
Blomkål
½ stk
Fiskesuppebase
1 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Gressløk
1/2 pakke
Salt
Evt. smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I fiskesupper kan du tilsette alt av sjømat. Har du litt reker, blåskjell, røkelaks eller andre fiskeslag er det bare å putte det opp i. Kajennepepper setter en ekstra god smak, så bytt gjerne ut pepperet med kajennepepper. Smak deg frem med det, det er ganske sterkt.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Skjær fisken i terninger.
Rens gulrot, vårløk og blomkål. Skjær gulrøttene i strimler, vårløk i biter og blomkål i små buketter.
Kok opp fiskesuppebasen i en kjele på middels varme under omrøring. Ha i grønnsakene og la alt småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett fiskebitene og la det trekke videre i 5 minutter. Fisken er ferdig når den skiver seg. Smak til med salt og pepper (se tips).
Varm langbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Kutt sitron i båter og finhakk gressløk. Vend gressløken inn i suppen før servering, og server sitronbåtene ved siden av.
Server høstens fiskesuppe med langbrød og smør.
God middag!