Høstens fiskesuppe

Høstens fiskesuppe

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Evt. smør
  • salt
Torskefilet
200 g
(Fisk)
Gulrot
1 stk
Vårløk
1/3 pakke
Blomkål
½ stk
Fiskesuppebase
1 pakke
(Fisk, Laktose)
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Sitron
1/2 stk
Gressløk
1/2 pakke
Salt
Evt. smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I fiskesupper kan du tilsette alt av sjømat. Har du litt reker, blåskjell, røkelaks eller andre fiskeslag er det bare å putte det opp i. Kajennepepper setter en ekstra god smak, så bytt gjerne ut pepperet med kajennepepper. Smak deg frem med det, det er ganske sterkt.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Skjær fisken i terninger.
Rens gulrot, vårløk og blomkål. Skjær gulrøttene i strimler, vårløk i biter og blomkål i små buketter.
Kok opp fiskesuppebasen i en kjele på middels varme under omrøring. Ha i grønnsakene og la alt småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett fiskebitene og la det trekke videre i 5 minutter. Fisken er ferdig når den skiver seg. Smak til med salt og pepper (se tips).
Varm langbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Kutt sitron i båter og finhakk gressløk. Vend gressløken inn i suppen før servering, og server sitronbåtene ved siden av.
Server høstens fiskesuppe med langbrød og smør.
God middag!