Bøkerøkte koteletter med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus

Bøkerøkte koteletter med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Vårløk
1/3 pakke
Gul paprika
½ stk
Gulrot
1 stk
Olje
1-2 ss
Salt
Potetmos
250 g
(Laktose)
Gressløk
½ pakke
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Smør
1 ss
Bøkerøkte svinekoteletter
250 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sjampinjong
½ pakke
Smør
1 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Restetips: Soppsausen kan tynnes ut med melk eller litt grønnsakskraft, og vips så har du en enkel og smakfull soppsuppe. Har du sopp til overs, stek den i smør og server den i eller på toppen av suppen.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann.
Rens vårløk og paprika, og skrell gulrot. Del vårløk i store biter, paprika i strimler, gulrot i staver og sopp i skiver. Fordel grønnsakene utover et stort stekebrett eller i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper, sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 15 minutter.
Legg pakkene med potetmos og soppsaus i vannet og la dem trekke i 10–15 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre svinekotelettene med salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Legg dem til side på en tallerken og la dem hvile i 2–3 minutter før servering.
Ta pakkene med potetmos og soppsaus forsiktig opp av kjelen og ha potetmos og saus over i hver sin serveringsskål eller rett på tallerkenen. Klipp litt gressløk over potetmosen.
Server bøkerøkte koteletter med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus.
God middag!