Kyllingwok med sweet chilisaus og ris
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
1 pakke
Vann
Salt
Kyllingfilet
210 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Gulrot
1 stk
Gul paprika
½ stk
Vårløk
1/3 pakke
Sjampinjong
½ pakke
Blomkål
½ stk
Sweet chili-saus
1 beger
Sitron
½ stk
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Restetips: Har du ris til overs kan du steke den sammen med grønnsaker og kjøtt, fugl eller fisk, så kan du ta med deg stekt ris til lunsj dagen etter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skjær kyllingfiletene i biter. Del gulrot i to på langs og deretter i skiver på skrå. Kutt paprika i store terninger, vårløk og sjampinjong i biter og blomkål i små buketter.
Varm opp en stekepanne med olje, stek kyllingbitene gylne på alle sider og ta dem ut av pannen.
Tilsett litt ny olje i pannen om nødvendig. Stek grønnsakene raskt i 2–3 minutter.
Ha kyllingen tilbake i pannen og tilsett sweet chilisaus. Kok opp og smak til med sitron og eventuelt litt salt og pepper. Dryss over koriander like før servering.
Server kyllingwok med jasminris.
God middag!