Ovnsbakt torsk med sprøstekte kantareller, timianstuede gulrøtter og delikatessepoteter

Ovnsbakt torsk med sprøstekte kantareller, timianstuede gulrøtter og delikatessepoteter

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • salt
  • smør
Delikatessepoteter
300 g
Sukkererter
½-1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Salt
Timian
½ pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Kantareller
100 g
Smør
2 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Stek fisken på midterste rille i ovnen til termometeret viser 50 grader. Ta fisken ut av ovnen og la den hvile noen minutter på benken slik at varmen trekker innover. Den skal aldri over 52 grader. Har du litt bacon eller spekeskinke i kjøleskapet, kan du sprøsteke det og ha det over fisken sammen med kantarellene.

Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Ha potetene i en kjele, fyll på med vann og kok opp. Skru ned platen når det koker, og la potetene småkoke på middels varme i 15–20 minutter. Koketiden avhenger av hvor store potetene er.
Legg fiskefiletene i en ildfast form og ha på salt og pepper. Finn frem en stekepanne, ha i smør og stek kantarellene til de er sprøstekte. Legg soppen på fisken, sett formen i ovnen og bak fisken på midterste rille i 8–12 minutter (se tips).
Skrell gulrøtter og skyll sukkererter. Del gulrøttene i biter og sukkerertene i to. Kok opp vann og la gulrotbitene koke alene i 3 minutter. Ha i sukkerertene og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet og damp grønnsakene lett.
Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og bland det sammen. Spe med litt og litt melk av gangen. Pass på å røre godt med en visp mellom hver gang du sper. Sausen skal ha en tykk konsistens. Smak til med finhakket timian, salt og pepper. Vend grønnsakene inn i sausen til slutt.
Server ovnsbakt torsk med sprøstekte kantareller, timianstuede grønnsaker og kokte poteter.
God middag!