Bøkerøkte koteletter med sitronbakte rotgrønnsaker, delikatessepoteter og eplekarridressing
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Delikatessepoteter
300 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Kålrot
300 g
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Sitron
½ stk
Timian
½ bunt
Salt
Bøkerøkte svinekoteletter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Seterrømme
1 pakke
Norsk eple
1 stk
Karri
1-2 ts
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kotelettene kan stekes ferdig i stekepannen, men la dem da ligge og hvile minst like lenge som du har stekt dem. Legg på lokk og sett dem til side.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i to eller fire avhengig av størrelsen. Rens kålrot, gulrøtter, sellerirot og hvitløk. Skyll vårløken og rist den tørr. Del rotgrønnsaker i terninger på 2 x 2 cm. Del vårløken i ringer og finhakk hvitløk. Legg poteter, kålrot, gulrøtter, sellerirot og hvitløk i en ildfast form. Hell over litt olje om nødvendig og klem over sitronsaft. Strø over finhakket timian og litt pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsaker og poteter i 25 minutter. Strø over vårløk når det gjenstår noen minutter av steketiden.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og la den bli god og varm. Stek kotelettene i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Når det gjenstår 3–5 minutter av steketiden til grønnsakene, legg kotelettene på toppen og la dem steke med i stekeovnen (se tips).
Vask eplet og fjern kjernehuset. Del eplet i små biter. Pisk seterrømmen stiv med en visp eller stavmikser. Tilsett eplebiter og karri, og smak eventuelt til med salt og pepper.
Server bøkerøkte koteletter med sitronbakte grønnsaker, delikatessepoteter og eplekarridressing.
God middag!