Kyllingfilet med wokgrønnsaker, sweet chilisaus og jasminris

Kyllingfilet med wokgrønnsaker, sweet chilisaus og jasminris

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Jasminris
    150 g
    Litt salt
    Kyllingfilet
    400 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    3 ss
    Vårløk
    ½ pakke
    Rød paprika
    1 stk
    Gul paprika
    1 stk
    Brokkoli
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Sitron
    ½ stk
    Sweet chili-saus
    1 beger
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen. Stek kyllingen til termometeret viser 65 grader. La den hvile på benken til den har en temperatur på 68–70 grader. Du må gjerne bruke hele paprikaen om du skulle ønske det, eller bruk resten i en salat eller som pynt på brødskivene til lunsj.

    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Ha olje i en stekepanne og la den bli god og varm. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Skru ned varmen, legg over lokk og la kyllingfiletene steke videre til de er gjennomstekt. Bruker du et steketermometer, er de ferdige når de er på 65 grader. La dem ligge og hvile i noen minutter, da siger varmen inn i midten (se tips).
    Vask grønnsakene og rist dem tørre. Rens paprika og hvitløk. Del brokkoli i små buketter, vårløk i ringer og paprika i strimler. Finhakk hvitløk.
    Varm opp en wokpanne eller stekepanne. Hell i olje, og wok grønnsakene raskt i oljen. Wok dem gjerne i flere omganger og la det som er ferdigstekt vente i en bolle. Bland alle grønnsakene i pannen til slutt. Tilsett chilisaus og rør den godt inn.
    Server kyllingfilet med wokgrønnsaker, sweet chilisaus og jasminris.
    God middag!