Kyllingbryst med rotgrønnsaker og béarnaise

Kyllingbryst med rotgrønnsaker og béarnaise

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • solsikke-/rapsolje
Gulrøtter
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Knutekål
1 stk
Kålrot
1 bit
Kruspersille
½-1 pakke
Potetmos
500 g
(Laktose)
Kyllingbryst
1 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet så sklir det ikke så lett. Del knutekålen i to og skrell den med en gulrotskreller. Kutt knutekålen først i skiver, så i staver.

Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp en stor kjele med vann.
Skrell gulrøtter, knutekål og kålrot. Kutt grønnsakene i staver. Hakk persillen. Ha rotgrønnsakene i en ildfast form og vend dem i litt olje. Bak grønnsakene møre i ovnen i omtrent 15–20 minutter. Vend inn persille rett før servering.
Legg posen med potetmos i kjelen med varmt vann og la den småkoke i ca 15 minutter.
Krydre kyllingbrystene med sitruskrydder. Brun kyllingen i en stekepanne i en blanding av olje og smør, med skinnsiden ned. Snu og brun den andre siden til kjøttet er gyllent. Stek kyllingen ferdig i ovnen, dette tar 8–12 minutter avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet. Eventuelt kan du steke brystene med et steketermometer til de har en kjernetemperatur på 68–70 grader.
Varm sausen forsiktig i en kjele. Rør underveis og smak evt til med sitronsaft.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Ha potetmosen over i en serveringbolle.
Server kyllingbryst med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker og béarnaise.
God middag!