Sei med knuste poteter, dampet savoykål og eggesmør

Sei med knuste poteter, dampet savoykål og eggesmør

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Gule poteter
500 g
Smør
1 ss
Savoykål
1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Salt
Egg
1 pakke
(Egg)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Salt
Seifilet
375 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Salt
1 ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha seifileten i isvann med litt eddik før du skal steke den. Da får den en fastere konsistens.

Kok opp poteter i en kjele med lettsaltet vann. Sett ned varmen og la potetene trekke i 20–25 minutter.
Skrell gulrøttene og del dem i grove biter. Savoykålen deles i centimeterrykke skiver/båter. Ha gulrot, savoykål og kryddersmør i kjelen med poteter 2-3 minutter mot slutten av koketiden.
Kok eggene i 8–9 minutter og avkjøl dem i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i terninger.
Smelt kryddersmøret og ha i egg. Smak til med salt og pepper. La smøret stå på lav varme frem til du skal servere.
Skyll fisken godt i kaldt rennende vann. Tørk av den med kjøkkenpapir. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Legg fisken til side på en tallerken under aluminiumfolie.
Hell vannet av grønnsakene og mos potetene flate med en sleiv eller lignende. Ha smør i samme stekepanne du stekte fisken i, og stek de knuste potetene på høy varme i 1 minutt på hver side.
Server sei med knuste poteter, dampet savoykål og eggesmør.
God middag!