Hamburger med coleslaw, BBQ-saus og pannestekte poteter

Hamburger med coleslaw, BBQ-saus og pannestekte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Hodekål
¼ stk
Gulrot
1 stk
Majones
1 beger
(Egg, Sennep)
Lettrømme
⅓ pakke
(Melk, Laktose)
Sukker
1 ts
Salt
Saften av en sitron
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Homestyleburgere
1 pakke
Rødløk
½ stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
Barbecuesaus
1 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer friskhet og sødme i coleslawen, kan du tilsette for eksempel et revet eple, finhakket ananas eller mango. Burgerne kan også brunes i pannen og gjennomvarmes i stekeovnen. Rester av hodekål kan stekes eller benyttes i salater.

Sett stekeovnen på 210 grader, varmluft.
Vask og kutt potetene i båter og ha dem over i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen på midterste rille og bak potetbåtene til de er møre, i 20–25 minutter. Vend om på potetene underveis for å få en jevnere steking.
Skjær bort stilken på kålen og kutt kålen i tynne strimler. Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Bland kål og gulrot sammen, og vend inn majones og rømme. Smak til med sukker, salt, pepper og sitron (se tips).
Stek burgerne i en stekepanne med olje i omtrent 4–5 minutter på hver side (se tips).
Del rødløk i tynne skiver. Varm hamburgerbrødene i ovnen i et par minutter.
Server med alle elementene på bordet slik at hver og en kan montere sin egen burger slik de liker den best.
God middag!