Urtekylling med potetgrateng og ruccola
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kyllingbryst
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Kvaster rosmarin
1/3 stk
Kremfløte
3 dl
Ruccola
50 g
Røde cherrytomater
250 g
Extra virgin olivenolje
1-2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt balsamicoeddik eller balsamicokrem passer det godt å servere til ruccolaen og tomatene.
Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann.
Del potetene i skiver og forkok dem i ca 10 minutter. Hell av vannet og damp dem lett. Legg dem i bunnen på en smurt ildfast form. Skjær løken i tynne båter, finhakk hvitløken og legg det i formen. Sett formen inn i stekeovnen. Stek potetformen i tilsammen 25-30 minutter.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek kyllingen med skinnet ned i litt olje i 2–3 minutter. Snu filetene og stek dem i omtrent 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingbrystene over potetene i den ildfaste formen. Bland sammen fløte, finhakket rosmarin, salt og pepper i en bolle og hell alt over i formen. Stek kyllingen og gratengen på nederste rille, i omtrent 20 minutter.
Skyll og tørk ruccola. Del cherrytomater i to. Bland sammen og server ved siden. Du kan også strø dette over formen rett før servering. Ha gjerne litt god olivenolje og nykvernet pepper over salaten.
Ta formen ut av ovnen og la kyllingen hvile i minst 5 minutter, før du deler den videre i skiver.
Server urtekylling med potetgrateng og ruccola.
God middag!