Roede
Bakt torsk med quinoasalat og spicy yoghurtdressing
4.13 (109)
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- Litt salt
- salt
- sukker/honning
Torskefilet
450 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Agurk
1 stk
Bladpersille
½ pakke
Quinoa
1 pakke
Lime
½–1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
¼ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Sukker/honning
½ ts
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Quinoasalaten kan varmes forsiktig i en kjele. Tilsett litt finhakket chili om du vil! Heng opp resten av chilien til tørk og bruk den som krydder senere. Restetips: Spar på eventuelle rester og spis det til lunsj dagen etter.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skyll og tørk fisken. Legg fisken i en ildfast form, krydre lett med salt. Sett formen i stekeovnen i 8–12 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved lett trykk med fingeren.
Finhakk sjalottløk og persille. Kutt appelsin i båter eller skjær ut filetene. Kutt agurk i terninger eller skiver. Vend grønnsakene og litt olivenolje inn i den ferdikokte quinoaen. Smak til med limesaft, salt og pepper. Sett salaten til side.
Grovhakk hvitløk og chili. Kjør sammen hvitløk, chili og yoghurt med stavmikser. Smak til med litt sukker/honning og litt salt.
Server bakt torsk med quinoasalat og spicy yoghurtdressing.
150 g
Quinosalat: 200 g
Yoghurtdressing: 2 ss
Energiinnhold: ca 370 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!