Ragù alla bolognese med pasta

Ragù alla bolognese med pasta

3.99 (71)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Gul paprika
1 stk
Squash
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tomatpuré
½–1 boks
Vann
1 dl
Oksebuljong
1 pakke
Svinekjake
1 pakke
Sukker
1-2 ts
Salt
Linguine
250 g
(Gluten, Egg)
Salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1-2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 dl rødvin samtidig som du har i kjøttet. Litt chili for mer sting passer også godt inn her. Denne retten får mer smak jo lenger den koker, så hvis du har god tid, la den putre i 30–40 minutter. Topp retten med fersk basilikum og revet parmesan.

Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta.
Hakk hvitløk og rødløk og kutt paprika og squash i terninger.
Varm opp en kjele med olje, ha i hvitløk og rødløk og la det surre til løken er blank. Tilsett paprika, squash og tomatpure. Skyll ut boksen med 2 dl vann, ha det i kjelen og tilsett oksebuljong. Ha svinekjakene og kraften de ligger i, i kjelen. Sett på lokk og la det småkoke i 10–15 minutter (se tips). Riv kjøttet litt fra hverandre og smak til med sukker, salt og pepper.
Tilpass mengden pasta til din familie. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8–9 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server pasta linguini med ragù alla bolognese (se tips).
God middag!