Røkt svinekam med rotgrønnsaker og poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I denne retten passer det veldig godt å bruke en grov, søt sennep, men bruk den sennepen du har!
Sett ovnen på 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann.
Legg posen med poteter i kjelen med vann og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetene forsiktig over i et serveringsfat.
Krydre kotelettene med salt og pepper, og stek dem i olje til de er gylne på begge sider. Ha kotelettene over i en ildfast form etter hvert som de er brunet av. Når alle er ferdig brunet, kok ut stekepannen med omtrent 1 dl vann. Kok opp og rør godt rundt. Bland i soyasaus og hell sjyen over kotelettene. Stek kotelettene under folie i ovnen i omtrent 10–15 minutter. Hell av stekesjyen fra kotelettene og smak den til med sennep, salt og pepper før servering.
Ha vann i en kjele så det dekker bunnen. Tilsett smør og litt salt. Ha i gulrot og kålrot og la det dampe til grønnsakene er møre.
Server røkt svinekam med rotgrønnsaker, kokte poteter og sennepssjy.
God middag!