Sprøstekt rosamarinkyllingbryst og byggotto med høstens smaker

Sprøstekt rosamarinkyllingbryst og byggotto med høstens smaker

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Byggkorn
½–1 pakke
(Bygg)
Aromasopp
50 g
Vann
2 1/2 - 5 dl
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Kvaster rosmarin
2 stk
Smør
2 ss
Salt
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Kyllingbryst med skinn
250 g
Salt
Kvaster rosmarin
2 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Byggotto er en super rett å lage om du vil å bruke opp små rester av kjøtt og grønnsaker. Kutt alt i mindre biter, og fres det litt i stekepannen før du vender det inn i den ferdige byggottoen. Er det kylling til overs, bruk kjøttet i en salat til lunsj eller middag en av de andre dagene.

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Finhakk løk og hvitløk. Del soppen i mindre biter. Smelt smør i en kjele og stek løk, hvitløk og sopp til løken er blank og soppen er gyllen. Tilsett byggryn og la det surre med 1–2 minutter.
Bland sammen buljong og vann. Tilsett buljongen i kjelen og la det koke til det har blitt en tykk grøt, i omtrent 15 minutter. Rør innimellom slik at byggottoen ikke svir seg i bunnen.
Vend inn finhakket rosmarin til slutt.
Riv osten fint på et rivjern og vend det inn i byggottoen. Smak til med salt og pepper og evt. mer rosmarin.
Strø litt salt og pepper på kyllingbrystet. Finhakk rosmarin og dryss det over brystet. Ha olje i en stekepanne og la den bli varm. Legg kyllingbrystet i pannen med skinnsiden ned og stek det 2–3 minutter. Snu brystet og stek det i ca. 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen i en ildfast form, sett gjerne inn et steketermometer i den tykkeste delen. La kyllingen stå på midterste rille til termometeret viser 65 grader, i ca 15 minutter. Ta kyllingbrystet ut av ovnen, og la det hvile på benken til termometeret viser 68–70 grader. Denne metoden vil garantert gi deg saftig kylling!
Server rosmarinstekt kyllingbryst på en seng av høstens byggotto. Pynt gjerne med litt rosmarin på toppen.
God middag!