Paprikakrydret laks med quinoasalat og raita
Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. smør
- extra virgin olivenolje
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Laksefilet
325 g
Litt salt
Paprikakrydder
¼ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Evt. smør
1 ss
Rødløk
½–1 stk
Spinat
1 pakke
Appelsin
1 stk
Limesaft- og skall
½–1 ss
Quinoa
1 pakke
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Raita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også bakes i stekeovnen ved 180 grader i 8–12 minutter. Rødløken kan ha en kraftig smak. Skyll den i rennende kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir, da vil den miste litt av den skarpe smaken sin. Litt appelsinzest smaker godt i salaten. Prøv å få med kun den oransje delen av skallet og ikke det hvite, det er nemlig veldig bittert.
Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, en salatbolle, et fint rivjern, en kniv og en skjærefjøl.
Krydre fisken med litt salt og paprikakrydder. Varm opp olje i stekepannen og stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Avslutt med en spiseskje smør som du smelter i pannen og øser over fisken.
Finhakk rødløk (se tips). Skyll og tørk spinaten. Kutt av skallet på appelsinen og del frukten i terninger. Bland sammen quinoa, rødløk, spinat og appelsin. Smak til med finrevet limeskall, limesaft, olivenolje, salt og pepper.
Server paprikakrydret laks med quinoasalat og raita.
God middag!