Kjøttkaker med asparges, hjemmelaget steinsoppsaus og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Glutenfri soyasaus
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- potetmel
- salt
Poteter
350 g
Banansjalottløk
1 stk
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Maisjevning
1 pakke
Kjøttdeig
350 g
Kjøttkakekrydder
1 pakke
Asparges
1 bunt
Brokkoli
1/2 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Laktosefritt smør
Salt
Pepper
Olje
Potetmel
Glutenfri soyasaus
Laktosefri melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Damp grønnsakene i stedet for å koke dem. Da bevares næringsstoffer, smak og farge bedre.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 4.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Smelt 1 1/2 ss laktosefritt smør i en liten kjele, og stek løken i ca. 2 minutter, til den er blank. Rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Spe på med ca. 2 dl laktosefri melk og 1 dl vann, og kok opp. Rør maisjevningen sammen med 4 ss kaldt vann i en skål, og tilsett litt og litt av jevningen i sausen, til den har ønsket konsistens. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller glutenfri soyasaus. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn kjøttkakekrydderet, 1/4 ts potetmel og litt salt og pepper. Ha eventuelt i en skvett laktosefri melk for å tilpasse konsistensen. Fukt hendene med litt vann, og form deigen til små kjøttkaker. Trykk kjøttkakene litt flate for kortere steketid. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttkakene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Varm gjerne kjøttkakene litt i steinsoppsausen i noen minutter før servering.
Kutt brokkolien i buketter og knekk av den nederste delen av aspargesene, der den naturlig knekker. Kok brokkolibukettene sammen med potetene i 3-5 minutter, og ha i aspargesene det siste minuttet.
Server retten med de rørte tyttebærene.
God middag!