Kjøttkaker med asparges, hjemmelaget steinsoppsaus og rørte tyttebær

Kjøttkaker med asparges, hjemmelaget steinsoppsaus og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Glutenfri soyasaus
    • laktosefri melk
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • potetmel
    • salt
    Liste
    Liste
    Bilder
    Poteter
    350 g
    Banansjalottløk
    1 stk
    sopp-/porcinipulver
    1 pakke
    Oksebuljong
    1 pakke
    Maisjevning
    1 pakke
    Kjøttdeig
    350 g
    Kjøttkakekrydder
    1 pakke
    Asparges
    1 bunt
    Brokkoli
    1/2 stk
    Rørte tyttebær
    1 pakke
    Laktosefritt smør
    Salt
    Pepper
    Olje
    Potetmel
    Glutenfri soyasaus
    Laktosefri melk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Damp grønnsakene i stedet for å koke dem. Da bevares næringsstoffer, smak og farge bedre.

    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 4.
    Skrell og finhakk banansjalottløken. Smelt 1 1/2 ss laktosefritt smør i en liten kjele, og stek løken i ca. 2 minutter, til den er blank. Rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Spe på med ca. 2 dl laktosefri melk og 1 dl vann, og kok opp. Rør maisjevningen sammen med 4 ss kaldt vann i en skål, og tilsett litt og litt av jevningen i sausen, til den har ønsket konsistens. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller glutenfri soyasaus. La sausen stå på lav varme frem til servering.
    Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn kjøttkakekrydderet, 1/4 ts potetmel og litt salt og pepper. Ha eventuelt i en skvett laktosefri melk for å tilpasse konsistensen. Fukt hendene med litt vann, og form deigen til små kjøttkaker. Trykk kjøttkakene litt flate for kortere steketid. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttkakene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Varm gjerne kjøttkakene litt i steinsoppsausen i noen minutter før servering.
    Kutt brokkolien i buketter og knekk av den nederste delen av aspargesene, der den naturlig knekker. Kok brokkolibukettene sammen med potetene i 3-5 minutter, og ha i aspargesene det siste minuttet.
    Server retten med de rørte tyttebærene.
    God middag!